Partnerski odnosi

Uloga partnera u rješavanju problema s erekcijom

U muškaraca starijih od 40 ili 50 godina, problemi s erekcijom mogu se pojaviti zbog stresa, partnerskih sukoba, to može biti psihološki odgovor na probleme povezane s organima ili su problemi s erekcijom odraz mentalnih poremećaja (depresija, anksiozni poremećaji i sl.). Tu ulogu igraju i karakter i osobnost muškarca.

Ako je vrlo zahtjevan prema sebi i opterećen seksualnim nastupima, uspjeh spolnog odnosa poistovjećuje samo s erektilnom sposobnošću. Čak je i u takvim slučajevima izravni uzrok seksualnog poremećaja očekivani strah muškarca da će odustati i tako neće moći seksualno zadovoljiti svoju partnericu. Naravno, seksualno zadovoljstvo u paru može se postići i na mnogo drugih načina.

Jesu li žene jako uznemirene zbog problema u krevetu?

Žene su obično, barem u početku, puno manje zabrinute, puno spremnije za rješavanje problema. Često su prve koje govore o problemu svog partnera. Ako problem potraje, i partner je zabrinut, žene također imaju osjećaje krivnje, ukratko, oboje su upleteni. Razgovor će biti prvi i najvažniji korak ka rješavanju problema. Komunikacija općenito, ali pogotovo što se tiče seksualnosti je veoma bitna. Muškarcima se vrlo teško otvoriti i često misle kako je to njihov problem i ne tiče se njihovih partnera ili kako oni u tome neće htjeti sudjelovati.

Liječenje poremećaja erekcije najbolje je započeti otvorenim razgovorom sa svojim liječnikom. Čak i ako se radi o problemu koji je prisnije prirode, to je zapravo problem para i najbolje ga je riješiti ako su oba partnera uključena u razgovor koji vodi do rješenja. Ako primijetite erektilnu disfunkciju kod sebe ili svog partnera, ne očajavajte, porazgovarajte.

Seksualnost, poštovanje, uzajamni napor

Seksualna aktivnost odraz je općeg zdravlja, znači opuštanje i podiže kvalitetu života. Dugotrajna veza i uspješan seksualni život para zahtijevaju uzajamno poštovanje i puno truda. Ako se partneri poštuju i vjeruju jedni drugima, mogu i u starosti uživati u seksu.

Liječenje tabletama

Suvremeni tretman erektilne disfunkcije temelji se na liječenju tabletama inhibitora fosfodiesteraze tipa 5, uključujući sildenafil, koje omogućuju ili poboljšavaju erekciju inhibiranjem ovog enzima u genitalnom tkivu.

Prvi siguran i učinkovit lijek za liječenje erektilne disfunkcije u obliku tableta bio je sildenafil, koji je na tržištu od 1998. godine, a time je i najpopularniji. Sildenafil učinkovito poboljšava erektilnu funkciju, bilo da su uzroci tjelesnog podrijetla ili psihogene prirode. Međutim, seksualna stimulacija, tj. Uzbuđenje, također je potrebna za postizanje erekcije.

Autor

Bruno

Bruno