Partnerski odnosi

Kako prekinuti vezu na miran način?

Kako prekinuti vezu?
Bruno
Objavio: Bruno

Kada se veza završi, obje strane su povrijeđene. Najuočljivije je da partner koji biva ostavljen doživljava iznenadni šok i gubitak prilikom prekida. Ali, ni osoba koja prekida vezu nije imuna na bol. Na internetu postoji mnogo savjeta o tome kako preživjeti prekid, ali relativno malo o tome kako prekinuti vezu što je nježnije moguće. Možda je nemoguće prebroditi prekid, a da ne povrijedite partnera, no postoji nekoliko jasnih koraka za ublažavanje  boli.

Što učiniti?

1. Prekinite vezu čim shvatite da se ista ne može nastaviti. Odgađanje neizbježnog samo će uzrokovati daljnji problem u vezi.

2. Prekinite licem u lice. Bitno je biti fizički prisutan kako biste pokazali da vam je veza važna. Prekidi putem teksta možda su česti ovih dana, ali užasno bole i ostavljaju zbunjenost za sobom.

3. Budite iskreni prema svojim osjećajima. Vašeg će partnera više povrijediti ako ne priznate stvarne probleme. Istovremeno je također važno prepoznati kada previše iskrenosti može biti štetno.

4. Budite jasni i sigurni u vezi svojih razloga za prekid. Izbjegavajte nedorečenost. Pokažite svom partneru poštovanje.

5. Preuzmite odgovornost za svoje odluke. Priznajte da je to ono što želite, umjesto da krivite okolnosti ili partnera.

6. Slušajte drugu osobu. Na sva pitanja odgovorite što iskrenije.

7. Bez kontakta. Prekinite kontakt na neko vrijeme nakon prekida, kako biste pokazali poštovanje prema osjećajima vašeg partnera i ukazali na to da su se stvari trajno promijenile.

Što ne biste trebali raditi?

1. Nemojte prekidati u javnosti. Najvjerojatnije ćete biti ispitani i o razlozima za prekid, a vašem će partneru biti lakše postaviti ta pitanja ako se događaj dogodi na sigurnom i privatnom mjestu.

2. Nemojte prekidati u vlastitom domu. Ako je moguće, učinite to u domu svog partnera. Kada razgovor završi, poželjet ćete biti ta koja će se pokupiti i otići, a vašem će partneru biti lakše da ne mora putovati kući dok doživljava prekid.

3. Ne nudite lažnu nadu. Ako ste sigurni da želite završiti vezu, budite iskreni.

Lažna nada

Kada prekinete vezu, nemojte nuditi lažnu nadu.

4. Ne pokušavajte romansu preusmjeriti na prijateljstvo. Možda se to čini kao način da se ublaži udarac, ali zapravo uzrokuje nesigurnost i riskira stvaranje više povrijeđenih osjećaja. Cilj je omogućiti vašem partneru da se osvrne na vezu kao na dobru stvar, a ne da je promijeni u nešto manje definirano.

5. Nemojte obezvrijeđivati ​​drugu osobu. Bili ste važni jedno drugome, stoga pokušajte pokazati svom partneru da cijenite njegove ili njezine dobre kvalitete.

Slijedeći ove smjernice, imate dobre šanse da postavite jasan kraj na odnos s poštovanjem i na način koji će svakom od vas jednog dana omogućiti da se sa zahvalnošću osvrne na vrijeme koje ste proveli zajedno.

Autor

Bruno

Bruno