Partnerski odnosi

8 savjeta kako osvojiti simpatiju

Kako osvojiti simpatiju?
Bruno
Objavio: Bruno

Bilo bi idealno kad bi svi doživjeli ljubav na prvi pogled i kad biste se automatski svidjeli svakome tko Vam se sviđa no ponekad treba malo više od čiste kemije kako biste pridobili neku osobu. U nastavku pročitajte razne savjete kako osvojiti srce simpatije.

1. Budite svoji

Prije svega, ne zaboravite ostati vjerni sebi. Nitko nije vrijedan mijenjanja svoje osobnosti samo kako biste mu se svidjeli. Uostalom, ako stvorite potpuno novu osobnost samo kako biste doprijeli do nekoga, onda ta osoba nije stvorena za Vas već za Vaš alter ego. Bolje je istaknuti svoje dobre osobine i ono što imate zajedničko sa simpatijom nego izmišljati nove interese.

2. Nemojte čekati da napravi prvi korak

Bilo da se radi o ženi ili muškarcu, nemojte čekati i nadati se nego Vi budite ta osoba koja će inicirati komunikaciju. Možda je drugu osobu sram ili nije takvog karaktera pa ne dopustite da zbog straha propustite priliku za nešto dobro.

3. Nemojte biti napasni

Iako je dobro dati do znanja da ste zainteresirani za nekog, nemojte im se agresivno nabacivati jer nitko ne voli kad ga se pritišće. Možete im jasno pokazati da Vas zanimaju bez da se bacate po njima ili im neprestano šaljete poruke.

4. Istaknite zajedničke interese

Ako primijetite da Vaša simpatija nosi majicu na Vaš omiljeni bend ili čita Vašu najdražu knjigu, spomenite to u razgovoru.

Možda ste Vi to primijetili, no ta osoba neće znati da Vam je to zajedničko dok joj to ne kažete, a moglo bi potaknuti razgovor o interesima i možda saznate što još oboje volite.

5. Nemojte biti prestrašeni

Iako se svi brinemo kakvi se činimo osobi koja nam se sviđa, ne vrijedi se previše zamarati time jer ćete se vratiti na ugađanje drugome. U redu je ne pokazati sve svoje osobine istog trena kad nekoga upoznate, no nemojte sakrivati sve za što mislite da im se neće svidjeti jer tako neće upoznati prave Vas.

6. Raspitajte se o njima

Ponekad je dobro znati unaprijed više o tome kakva je netko osoba jer Vam se može činiti savršenim na prvu, a da tek kasnije saznate da se radi o nekome tko Vam nikako ne bi pasao. Zato, ako imate zajedničke prijatelje, pokušajte saznati nešto više o toj osobi kako biste izbjegli neugodno iskustvo.

7. Nemojte sve prepričavati zajedničkim prijateljima

Nitko ne bi htio da njihovi poznanici znaju sve detalje prvog spoja pa ih nemojte dijeliti sa svima. Naravno, osobi od povjerenja (najboljem prijateljicu/prijateljici, članu obitelji s kojim ste bliski) možete prepričati što Vam se svidjelo, a što nije no široj grupi zajedničkih prijatelja ne morate iznijeti sve detalje spoja.

8. Budite realistični

Možda Vam se netko beskrajno sviđa, no zapravo si ne biste pasali kao osobe u vezi. U tom slučaju nemojte forsirati odnos – bolje je pričekati i upoznati nekoga tko Vam bolje paše nego pod svaku cijenu biti u vezi s tom osobom.

Na kraju svega, ako se jedno drugom svidite onakvi kakvi jeste, nema potrebe za tuđim savjetima – pratite ono što osjećate.

Autor

Bruno

Bruno