Partnerski odnosi

7 sitnica koje poboljšavaju vaše odnose

Bez obzira koliko je vaša veza jaka i posebna, uvijek biste trebali raditi na njoj kako biste zadržali onu iskru kao u početku veze. Bez stalnog truda i napretka, u jednom ćete trenutku shvatiti da ste zapeli u rutini i da vas partner jednostavno više ne ispunjava. Sve se to može spriječiti ako pravovremeno djelujete.

Ponekad su to naizgled uobičajeni trenuci zbog kojih se osjećate prisnije, poput razgovora o provedenom danu ili zajedničkoj šetnji s kućnim ljubimcem. Ako želite ostati sretni, voljeni i duboko povezani, ovo su neki mali potezi koji će ojačati i poboljšati vašu vezu.

1. Pitajte, ne pogađajte

Bez obzira koliko dobro poznajete svog partnera, opasno je pretpostavljati ono što on misli ili želi, pogotovo u teškim trenucima. Iako ste bliski, nemoguće je pročitati njihove misli, zato pitajte što misle i što ih muči bez donošenja preuranjenih zaključaka.

2. Komunicirajte tijekom dana

Najvjerojatnije obavljate razne poslove i nemate mnogo vremena za komunikaciju tijekom dana, stoga je važno barem na neki način održavati redovitu komunikaciju. Odvojite vrijeme za kratku poruku, poziv ili jednostavno podijelite meme s Instagrama koji vas je nasmijao tog jutra.

3. Podijelite i loše trenutke

Kad se osjećamo loše, najlakše nam je sve zadržati za sebe, iako je najbolji način da se riješimo negativnih osjećaja podijeliti ih s drugima. Prava se intimnost događa u trenucima kada pokažemo svoju ranjivost pred partnerom i bez oklijevanja mu otkrijemo što nas muči.

4. Pronađite zajedničke hobije

Je li vam teško pronaći dovoljno vremena za stvari u kojima uživate i za svog partnera uz sve svakodnevne obveze? Najbolje je kombinirati ove dvije stvari i pronaći hobi za vježbanje sa svojom boljom polovicom.

Ako nemate posebnih zajedničkih interesa, uvijek možete pronaći uzbudljiv hobi koji ćete prvi put isprobati zajedno. Osim što ćete uživati u rekreaciji, kvalitetno ćete provesti vrijeme s vašim partnerom.

5. Prošećite zajedno

Hodanje je jedan od rituala koji veliki broj ljubavnih terapeuta preporučuje parovima koji se suočavaju s krizom u vezama. I samo 15 minuta koje svakodnevno provodite zajedno mogu donijeti ogromne koristi vašoj vezi. U ovom dijelu dana razgovarajte o tome kako zamišljate svoju budućnost, što zamjerate partneru u vezi i što biste željeli promijeniti.

6. Stvorite zajedničke rituale

Mali rituali mogu drastično poboljšati vaš odnos, stoga je važno uspostaviti nekakvu rutinu u vašoj vezi, bilo da se radi o pizzi svakog petka ili gledanju filmova subotom. Te će rutine postati dio tjedna kojem se radujete. Iako ste zauzeti do kraja tjedna, znat ćete da će uskoro doći vikend kada ćete uživati s vašim partnerom.

7. Na trenutak isključite mobilne uređaje

Svi trošimo previše vremena na svoje digitalne uređaje i s vremena na vrijeme trebamo odmor od digitalnog svijeta. Stoga pokušajte svaki dan iskoristiti dio dana kako biste vrijeme provodili sa svojim partnerom, daleko od interneta i društvenih mreža. Na ovaj način nećete doći u napast i provjeravati svoj Instagram ili odgovarati na poruke tijekom razgovora.

Autor

Bruno

Bruno