• hr
    • en

Volonteri

Matej Mikašinović-Komšo Volonter suradnik u istraživačkim aktivnostima CEDIM-a, područje studija populizma
Matej Mikašinović-Komšo je rođen 1996. u Puli, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Trenutačno je student četvrte godine preddiplomskog studija politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Sudjeluje u raznim studentskim organizacijama na fakultetu, poput časopisa Malog Levijatana i studentskog zbora, te je također i demonstrator na kolegijima Socijalna psihologija, Politička psihologija i Politike povijesti. Ujedno, sudjelovao je i u projektu Disobedient Democracy, koji istražuje prosvjede u odabranim državama. Interesna područja su mu populizam i utjecaj internetskih memeova.
Žaklina Kuljanac Volonterka suradnica u istraživačkim aktivnostima CEDIM-a, područje studija populizma
Žaklina Kuljanac rođena je 1992. u Banja Luci, a u Zagrebu je završila srednju školu. Trenutačno je studentica prve godine diplomskog studija politologije na Fakultetu političkih znanosti, gdje se opredijelila za smjerove Nacionalna sigurnost i Europske studije. Demonstratorica je na kolegijima Socijalna psihologija i Politička psihologija. Područje zanimanja su joj populizam i političko ponašanje. Volontirala je u Transparency Internationalu Hrvatska. Sudjelovala je na ljetnoj školi o Kulturanoj traumi koja je detaljno prikazala utjecaj traume i njeno manifestiranje kroz različite kulture i države.
Mia Jerman Volonterka suradnica u istraživačkim aktivnostima CEDIM-a, područje studija državljanstva, etničnosti i nacionalnih manjina
Mia Jerman rođena je 1992. godine u Puli. Studentica je pete godine politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i vrši funkciju demonstratorice na izbornim kolegijima prve i druge godine preddiplomskog studija politologije – Socijalna psihologija i Politička psihologija. Dio volonterskog tima Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija (CEDIM) u području etničnosti i državljanstva, postala je početkom 2015. godine. Od 2014. godine sudjeluje u istraživačkim aktivnostima projekta Social Performance, Cultural Trauma and Reeastablishing Solid Soveregnties, a u 2015. sudjelovala je na konferenciji Modalities of Trauma in (Multi)Cultural Contexts: Protagonists, representations and re-coverings na IUC-u u Dubrovniku. Njezina su područja interesa psihološki procesi vezani uz povijesna iskustva rata u Hrvatskoj, istraživanje etničnosti i državljanstva te njima povezane problematike.
Petra Jakovina Volonterka suradnica na poslovima community managementa i medijske promidžbe
Petra Jakovina studentica je druge godine diplomskog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od samih početaka piše za studentske novine Global u kojima je bila urednica društvene rubrike. Uz volonterski angažman u CEDIM-u, godinu dana je volontirala u Inicijativi mladih za ljudska prava Hrvatska gdje se bavila pitanjima suočavanja s prošlošću te regionalne suradnje mladih. Okušala se i kao novinarka na desku RTL televizije te u gradskoj rubrici Jutarnjeg lista. Trenutno je stažistica na programu Politike za mlade Mreže mladih Hrvatske.