• hr
    • en

Vanjski suradnici centra

Marina Matešić Vanjska suradnica, područje rodnih studija
Marina Matešić doktorirala je na Institutum Studiorum Humanitatis u Ljubljani. Trenutno radi kao predavačica na Odsjeku za komparativnu književnost, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i vanjska je suradnica FP7 projekta ‘bEUcitizen’ Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija (CEDIM). Ujedno je i načelnica Odjela za akreditaciju u znanosti, Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Njezini istraživački interesi obuhvaćaju područja rodnih i kulturalnih studija te povijesne i kulturalne antropologije.
Nicole Butterfield Vanjska suradnica, područje rodnih studija
Nicole Butterfield koja je doktorirala na Odsjeku za rodne studije Srednjeeuropskog sveučilišta (CEU) u Budimpešti. Radi kao predavačica na Odsjeku za anglistiku i istraživačica Grupe za istraživanje roda Sveučlišta u Szegedu te je vanjska suradnica Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija (CEDIM). Njezini istraživački interesi uključuju transnacionalne seksualne politike, seksualno građanstvo, diskurse ljudskih prava i europskog identiteta, post-socijalističke LGBTIQ aktivizme i profesionalizaciju NGO-a.
Dražen Hoffmann vanjski suradnik na području azila i migracija
Dražen Hoffmann je suradnik CEDIM-a na projektu bEUcitizen. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2010., a 2012. je stekao naziv prvostupnika sociologije i lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Student je doktorskog studija Komparativna politika na Fakultetu političkih znanosti. Njegova područja interesa uključuju socijalnu državu i socijalne politike, komparativne javne politike i europeizaciju politika.